Великобритания забранява райския газ

0
Има увеличаване на случаите на постъпващи в болници след употребата му
Има увеличаване на случаите на постъпващи в болници след употребата му Снимка: ЕПА/БГНЕС

Има увеличаване на случаите на постъпващи в болници след употребата му

Британското правителство ще забрани използването на азотен диоксид или райски газ, както е по-популярен, в усилията да се справи с антисоциалното поведение, предаде БНР.

Министърът за изравняване на стандартите Майкъл Гоув потвърди в серия от интервюта по водещите британски медии, че райският газ ще бъде забранен:

"Мисля, че всеки, който е имал възможност да се разходи из нашите паркове в големите ни градове, е видял тези малки сребърни флакони, които са пример за хора, които не само замърсяват обществените пространства, но и приемат наркотик, който може да има ефект върху психиката и нервите на консумиращите го, което пък допринася за антисоциалното им поведение като цяло", каза Гоув пред Скай нюз.

Райският газ е второто най-използвано наркотично вещество след канабиса сред възрастовата група от 16 до 24 години на Острова. Има голяма загриженост за райския газ особено след увеличаването на случаите на постъпващи в болници след употребата му.

Райският газ се използва често като упойка в медицината, включително стоматологията, както и като пропелент в аерозолни флакони с бита сметана в хранително-вкусовата индустрия.

Същевременно независим консултативен съвет за злоупотребата с наркотици е посъветвал правителството да не забранява райския газ, защото смята, че неговото използване се контролира адекватно от съществуващия от 2016 година Закон за психоактивните вещества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари