Великобритания търси строителни работници

1
Как българите могат да получат работна виза?
Как българите могат да получат работна виза? Видео: NOVA

Как българите могат да получат работна виза?

Британското правителство включи строителите в списъка на така наречените търсени професии, предава NOVA. Това означава, че упражняващите ги чужденци могат да получат трудова виза, дори заплатата им да не достига прага от 26 200 паунда на година. Той беше въведен, за да се гарантира, че в страната ще влизат само висококвалифицирани и добре платени специалисти.

Оказа се обаче, че Обединеното кралство има недостиг на редица други професии, след като притокът на европейски работници рязко спадна заради изискването те също да имат виза след Brexit. Строителството беше един от секторите, в които работеха много българи преди Великобритания да напусне Европейския съюз. Сега в него има с 65% повече свободни работни места.

Кандидатстващият за работна виза трябва да докаже владеене на английски език на определено ниво. Необходимо е да заплати такса за кандидатстване за виза - стандартните са между 625 и 1400 паунда. За професии от приоритетния списък говорим за намаление до 480 паунда”, обясни Алена Иванова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    pff
    да ми ядът хуйчеца лайнобритания, най- големите лицемери и помияри са те!
  • 7
    1
    Рузенецъ
    Веднага им изпращаме даром великият строител на града Доктор Бренчо Василенков. Да им пооправи улиците на Англетата. Може и ВиК-то да им оправи. Само да не пипа чужди булки, че там бият яко.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари