Велико Търново и Арбанаси са включени в луксозни круизи по река Дунав

1
Първите пътувания започват в началото на юли, а седмица по-късно елитните гости на кораба "Речна принцеса" ще акостират в Русе
Първите пътувания започват в началото на юли, а седмица по-късно елитните гости на кораба "Речна принцеса" ще акостират в Русе

Велико Търново и архитектурният резерват Арбанаси са включени в луксозни круизи по река Дунав. Първите пътувания започват в началото на юли, а седмица по-късно елитните гости на кораба "Речна принцеса" ще акостират в Русе, след което ще се отправят към болярския град за разходка.

Пасажерите ще разглеждат музейни обекти в старата столица сред които са крепостта Царевец и Самоводската чаршия. Гостите ще опитват автентични гозби от времето на Втората българска държава в местни заведения. Предвидени са и маршрути до средновековните църкви в Арбанаси, както и до древноримския град Никополис ад Иструм край великотърновското село Никюп. Археологическият резерват очаква до 100 000 посетители годишно. Античното селище се представя на туристическите борси в Лондон и Берлин.

Специализираният круиз трае около 10 дни.Стартът е от Австрия или Будапеща. Цената е около 1000 евро, но в зависимост от екстрите може да нарасне. Посетителите обаче спират и се отправят във вътрешността на страната само при Белград и у нас.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари