Вече не звъним на лични лекари в извънработно време

0

Това предвиждат промени в проекта за Национален рамков договор

Личните лекари вече не са длъжни да вдигат телефоните си в извънработно време и през почивните дни. Това предвиждат промените в проекта за Национален рамков договор.

„Ние ще продължим да бъдем свързани с нашите пациенти, независимо какво се приеме в следващия рамков договор. В извънработно време голяма част от личните лекари сключват договор със звено, което да поеме техните пациенти в извънработно време, както събота и неделя”, обясни общопрактикуващият лекар д-р Тодор Тодоров пред NOVA.

В повечето случаи обаче личният лекар е най-запознат със състоянието на пациента си.

„Лекарят може да осигурява и денонощна помощ, но има възможност да сключи договор и със звено. По отношение на заместването на личния лекар, когато е в болничен или в отпуск, това все още не е решен въпрос”, допълни д-р Тодоров.

В тези случаи личният лекар трябва да посочи официален свой заместник.

Аз използвам дори и социалните мрежи. Общувам и писмено. Дори през отпуск не спирам телефона си. Общувам с родител или пациент на всеки час. Не мога изведнъж да се отпиша така напълно, макар че това е свързано с моята почивка”, обясни още общопрактикуващият лекар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари