Вдигнаха "Кугар" за спасяването на парапланеристи в Стара планина

0
Пострадалите са се намирали на различни локации
Пострадалите са се намирали на различни локации Снимка: Министерство на отбраната

Пострадалите са се намирали на различни локации

Военнослужещи и вертолет „Cougar“ от ВВС се включиха в спасителната операция по транспортиране на пострадал парапланерист в района на Сопот в Стара планина.

Вертолетът е излетял в 14:56 ч. от 24-та авиобаза Крумово, съобщиха от Министерството на отбраната. Пострадалият е качен на борда на вертолета и в 16:20 ч. успешно е транспортиран до УМБАЛ „Свети Георги“ в гр. Пловдив.

Дежурният екипаж от авиобаза Крумово беше задействан за втори път днес със същата задача – да окаже помощ за транспортирането с вертолет „Cougar“ на друг парапланерист, пострадал в района на хижа „Равнец“ в Стара планина. Вертолетът е излетял в 17:16 ч. от авиобазата.

Военнослужещите и в момента изпълняват задачите си в спасителната операция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Де да знам
    С огромен процент вероятност /приближаваща 100%/ парапланеристите са имали съответната застраховка. Спортът е такъв, че иска лиценциране със съответните застраховки. Последващо, разходите по спасителната операция ще се поемат от застрахователя. А иначе, спортът е доста скъп като оборудване и практикуващите му имат сериозни бизнес начинания, плащащи много сериозни данъци.
  • 1
    1
    123
    Шепа надрусани, сигурно и не много ангажирани трудово хипита, пращящи от енергия, решават да се забавляват и да снимат екстремални клипчета, осират се и се вдига техника за милиони да ги отърва. А в същото време , на една безпомощна бабичка няма кой да и помогне да пресече и да и купи една баничка. Браво, кугъри !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари