„Възраждане“ организира протест пред американското посолство

3
Симпатизанти на партията се събраха в подкрепа на арестувания в Гърция българин Милан Димитров
Симпатизанти на партията се събраха в подкрепа на арестувания в Гърция българин Милан Димитров Снимка: БТА

Симпатизанти на партията се събраха в подкрепа на арестувания в Гърция българин Милан Димитров

Представители на партия „Възраждане“ организираха протест пред сградата на посолството на САЩ в София. Протестът е в подкрепа на Милан Димитров, обвинен в незаконен износ на електронни схеми в Русия и заплашен от екстрадиция в САЩ. Протестиращите, сред които са бащата и братът на обвиняемия, искат да бъдат предприети мерки за освобождаването на обвиняемия от страна на отговорните институции у нас. Също така настояват роднините на Димитров да бъдат приети на среща с представители на американското посолство.

Събралите се изказаха своето недоволство от българските власти за липсата на отговорност и загриженост към задържания в Гърция българин. Според тях държавните органи са незаинтересовани и не желаят да предприемат необходимите действия, съобщава БТА.

Откакто е задържан (Милан Димитров – бел. ред.) ние настояваме за среща с представители на американското посолство, каза пред журналисти Александър Димитров, бащата на задържания в Гърция. По думите му до този момент е изпратил четири имейла с молба за среща с представители на посолството, но все още не е получил отговор.

"Милан Димитров е арестуван с незаконна, несъществуваща заповед за арест, подписана от служител на Съда, а за да ви арестува Интерпол трябва да е подписана от съдията", каза братът на Милан Димитров – Александър Димитров. По думите му дори не се знае името на американския съдия, който е отправил обвинението към българина. От американските власти казват, че са издирвали Милан в Остин, Тексас, но как като той никога не е стъпвал там, попита той. Александър Димитров посочи още, че Съдът в Тексас не е съгласувал решението си с българските правни власти.

Нашата държава не предприема абсолютно никакви действия по случая, позорно е, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. По думите му протестът е нормален, морален и демократичен и има за цел да подкрепи несправедливо обвинен българин.

Протестът продължи с мирни демонстрации. Имаше засилено полицейско присъствие в района.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    17
    До 16
    Спокойно бесарабско псе! Информацията за теб в пусната! Що не си на фронта бе мелез недоебан????? Не се тревожи скоро много хора ще се празнят в майка ти докато гледаш влажно! Мри псе!
  • -1
    16
    До 14 циганин
    Ей, мухляр цигански, може да се опитваш да заплашваш жалките си вгъZZражденски руZZшлямски тролчета тъпи като тебе! Аз все още съм си в Нетуоркс и снимката ми е я има на сайта! Така че може да го духаш под вода докато изсъхне, както и всички слабоумни кумунярски тролчета недъгави! ХАХАХАХАХА _)_ Слава на братска Украйна! Путлер в мавзолея при сифилистика! АМИН!!!
  • -2
    15
    коци
    Убийците на БЪЛГАРИ ОТ 1943-45 год. да си събарят паметника на престъпниците един ПЕЕВСКИ не осъдиха,а други който не са стъпвали там ги съдят визи и за краводерите
  • 1
    14
    БЪЛГАРИН
    За Информация трола дето се пише Българин с пост 2 Е БЕСАРАБСКО ПСЕ С БИВШЕ РАБОТНО МЯСТО централата на нетурокс обслужване на клиенти! Ако не спре с фразичките и да казва кой е брат и кой имена и снимка ще се извадят!
  • -2
    13
    БЪЛГАРИН НЕ БЕСАРАБСКО ПСЕ
    Ще те шибам до смърт третополов бесарабски упадък! Ти не си българин а мелез боклук! Спинозните не са ми братя курво мри боклук
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари