"Възраждане": Денков произнесе срамна реч пред празна зала в Европейския парламент

2
Костадин Костадинов прочете декларация от парламентарната трибуна
Костадин Костадинов прочете декларация от парламентарната трибуна Снимка: ЕПА / БГНЕС

Костадин Костадинов прочете декларация от парламентарната трибуна

Декларация, прочетена от парламентарната трибуна от Костадин Костадинов - председател на „Възраждане“, на 23.11.2023 г. предаде БТА.

Вчера българският министър-председател участва в дванадесетия пленарен дебат „Това е Европа на Европейския парламент“ в Страсбург. Изводът, който можем да направим с една дума, е срам. Срам, защото българският министър-председател – Денков, говори пред празна зала в парламента на ЕС. Едва ли нашата държава е преживявала по-голямо символно унижение от празната зала при речта на Денков. Речта беше срамна, защото беше изпълнена с клишета, кухи и пропагандни фрази.

Отново лицето Денков намери вина в Путин за катастрофалната си политика и решения, чиято единствена цел е да се подмаже на „евроатлантическите“ ни партньори. Пред около двайсетината останали евродепутати, лицето Денков призова България час по-скоро да бъде приета в Шенген и Еврозоната, защото така страната ни ще може да обуздае великоруските интереси, тайни служби и да се защити от хибридните руски атаки.

По-нататък в изказването си министър-председателят отбелязва съвсем скромно, че страната ни се освободила от „чуждата власт“ благодарение на българските възрожденци, което е полуистина. Благодарение на българските възрожденци по време на българското Възраждане беше събуден българският народ, затова ние честваме Денят на народните будители, но, за съжаление, този събуден български народ нямаше как да се освободи сам заради огромната турска доминация в нашата страна. Това нямаше как да стане без ролята на Русия като освободител на българската държава. Това нещо срамният министър-председател на България в срамната си реч скри, не само скри, но обърна на сто и осемдесет градуса - като нарече Русия агресор. Държавата, благодарение на която ние съществуваме като държава и като народ, защото можеше и да ни няма. В изказването си Денков си позволи да фалшифицира българската история, меко казано да фалшифицира, той направо си я пренаписа.

В речта си министър-председателят мина през бърза и изключително нескопосана геополитическа разходка из историята на Европа и завърши с това, че защитаваме ли Украйна - защитаваме Европа. Накрая незнайно на кого Денков благодари за приемането ни в Шенген и Еврозоната.

Във финалните си слова Денков не пропусна да изкаже подкрепа за Израел и по този начин минира отношенията на България с огромния арабския свят за дълго време. По този начин председателят на министерския ни съвет позиционира страната ни в един чужд конфликт и създава опасност за международните ни отношения.

Докато подобни лица управляват държавата ни, пред България няма никакви позитивни перспективи за развитие. Нашата държава никога няма да може да бъде пълноправен член в семейството на европейските народи. Нашата държава ще бъде възприемана като слугинаж, нашата държава ще бъде възприемана като втора и трета категория не само в Европейския съюз, ами и на територията на целия свят.

Едва ли има правителство в момента, което да е водило по-антиевропейска политика от това, което в момента ни управлява. Антиевропейска, защото то заплашва самата същност на българската държава, като най-стара държава в Европа, като създателка на европейската култура, като създател на европейската цивилизация.

С подобен тип речи, с подобен тип политика хората, които управляват България, цапат и петнят не само миналото и настоящето на нашата република, но и бъдещето на България и българския народ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    ужас,ужас ...
    Само ЛГБТ изпълнения.....възхитени сме
  • 4
    2
    ЕЙ ДЕНКОВ...
    ТЕ ВЪВ ЕВРОВИЗИЯ НЕ ИСКАТ ДА НИ ПУСНАТ,ТИ ВЪВ ЕВРОЗОНАТА ШЕНГЕН ИСКАШ,ЛУД ЛИ СИ? ХОРАТА ТИ СЕ СМЕЯТ НА ТЪПИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ,МНЕНИЯ,РЕШЕНИЯ КОИТО ВСЪЩНОСТ НЕ СА ТВОИ. КАЗВАМ ТИ ДА ЗНАЕШ : ХОРАТА КОИТО ДИРИЖИРАТ ПРОЦЕСИТЕ В БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ИМ Е ВИНОВЕН. В СЛУЧАЯ СА ИЗБРАЛИ ТЕБ КАТО НАЙ ГЛАМАВ И ВЗЕЛ СЕ НА СЕРИОЗНО.ЗА ДА СТАНЕШ ТИ ПРЕМИЕР ЗНАЧИ СА ИЗБРАЛИ НАЙ ГОЛЯМАТА ШМАТКА ТВОИТЕ НАЧАЛНИЦИ.ЩО СИ НЕ ГЛЕДАШ БИРЕНАТА И САПУНЕНАТА ПЯНА? НАБЛЯГАЙ НА НАУКАТА,ТАМ Е ТВОЕТО АМПЛОА.
  • 13
    1
    джони
    Не го харесвам, но сега е прав.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари