Възпитателки оставиха детето ми да се загуби

0
Шокиращи практики в най-голямата детска градина в Айтос – ЦДГ „Радост“ разкрива родител
Шокиращи практики в най-голямата детска градина в Айтос – ЦДГ „Радост“ разкрива родител

Шокиращи практики в най-голямата детска градина в Айтос – ЦДГ „Радост“ разкри родител, който е изпратил сигнал до бургаската медия Флагман.бг. 

Айтос е малак град и по изричната молба на подателя са запазили името му в тайна. Семейството му е преживяло същински кошмар, защото от детската градина, са оставили детето му по изключително безотговорен начин да се загуби.

„В сряда, около 16:30 часа, както всеки ден отидох да прибера момченцето си от ЦДГ  „Радост“. Звъннах на домофона и за изненада ми съобщиха, че някакъв мъж взел моето дете. Паникьосах се от чутото. Не виня госпожата, защото някой на домофона е казал името на моето дете, тя не е видяла кой е и го е освободила.

Този човек вероятно е объркал звънеца и е търсил дете със същото име, но от друга група.  Момченцето ми е слязло долу, където обаче я няма възпитателката. Тя вечно липсва и е като хан. Така то е излязло само, чудило се е какво да прави и е тръгнало накъдето му видят очите. Пресякло е изключително натоварена улица, по която карат всякакви джигити. Като отидох бяха минали 5-6 минути, откакто е пуснато. Търсих го навсякъде. Помислих, че е отвлечено и нещо му се е случило. Сигнализирах и на полицията“, разказва притесненият баща М.Е.

За негов късмет добронамерен мъж видял детето му на около 200 метра от детската градина. Попитал го какво търси, малкият казал само, че му е студено. Дал му своето яке и се опитал да разбере къде живее, за да го заведе до дома му. Момченцето все пак успяло да си спомни маршрута и се прибрало живо и здраво.

„Това е пълен абсурд! Най-важното за една детска градина е сигурността на децата ни. Оправдават ми се с някакъв вътрешен правилник. Казват, че го изпълнявали стриктно. Какъв е този правилник, който допуска децата да излизат сами навън. Няма ли кой да провери дали ги прибират родителите им. Това е безобразно поведение. Може децата да станат жертва на престъпници, педофили и какви ли не хора“, разказал още айтозлията.

Той е сигнализирал Регионалния инспекторат и кмета на Община Айтос Васил Едрев. Надява се да затегнат контрола в детските градини и да няма други подобни инциденти. Предлага при нужда да се съберат пари от родителите и закупи видеодомофон. Така учителката ще вижда кой идва да прибира децата.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари