Възпитаниците на Детска ясла № 1 засадиха дръвче в двора на институцията

1

Инициативата е по случай Седмицата на гората

Днес възпитаниците на Детска ясла №1 засадиха дръвче от вида туя в двора на детското заведение. Инициативата е по случай Седмицата на гората, която се отбелязва всяка година в началото на април. В нея се включи и кметът Пенчо Милков.

„Дървото, което днес е малко, ще расте с времето заедно с вас. След години ще минавате покрай сградата и гледайки го, ще си спомняте за хубавите моменти, прекарани тук“, обърна се кметът към персонала и децата от яслата.

Обучавани по методите за ранно детско развитие, възпитаниците на яслата пресъздадоха вълшебна горска приказка. Чрез игра и танци, те впечатлиха със знанията си за природата, сезоните, гората и обитателите й, грижата за тях. В обучението са включени и разделното събиране на отпадъци и основните цветове за рециклиране. Екипът на яслата постави началото на инициативата „Посади, отгледай и предай“, отбелязвайки Седмицата на гората. Желанието им е да го превърнат в традиция, като всяка следваща година да засаждат по едно дръвче заедно с децата. Така ще бъдат положени основите за чувство на отговорност, любов и грижа към природата, защото „Доброто започва от най-малките“.

През 2023 година Детска ясла №1 чества и 30 години, откакто се помещава в сградата на улица „Червен“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Минувач
    То и Менчо не е мн в час
  • 2
    1
    Лора
    А бе този боклук,Райкова,още ли е там,тя е психично болна,махнете я! Срамота!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари