Въздушният звяр на Русия

4
Руски изтребител МиГ-31БМ полетя в близкия Космос
Руски изтребител МиГ-31БМ полетя в близкия Космос

МиГ-31БМ е модернизирана версия на самолета, получила нова система за управление на въоръжението и по-съвременен радиолокатор.

Руското министерство на отбраната разпространи видео, на което може да се видят учебно-тренировъчни полети на изтребител МиГ-31БМ от военноморската авиация на височина от 20 000 м. РИА "Новости" обяви, че полетите на първия руски изтребител от четвърто поколение са в "близкия космос".

На кадрите, направени от пилотската кабина, се вижда излитането, набиране на височина и и полети в стратосферата. Пилотите отработват елементи на прихващане на „нарушител“ във въздушното пространство на Русия.

"За първи път във въздушни боеве на практическия полетен таван участваха нови модернизирани височинни изтребители МиГ-31БМ", съобщават от пресслужбата на Източния военен окръг.

Полетът е осъществен на надморска височина над 20 хиляди метра със скорост 2500 километра в час. Екипажът търсел условен враг без използване на наземни системи за ПВО.

МиГ-31 е двуместен свръхзвуков изтребител-прехващач, способен да действа при всякакви атмосферни условия, и е с голям обсег на действие. Създаден за прехващане и унищожаване на въздушни цели на изключително малки, малки, средни и големи височини, при прости и трудни метеорологични условия, когато противникът използва активни и пасивни радиолокационни смущения.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари