Мръсен въздух в голяма част от страната

1
Най-мръсен е въздухът в Русе и Горна Оряховица
Най-мръсен е въздухът в Русе и Горна Оряховица

Завишени нива на фини прахови частици, на места концентрацията ще е 4 пъти над нормата.

Отново мръсен въздух в голяма част от страната. По данни на Air Quality в 12 града на страната концентрацията на фини прахови частици е над нормите. Най-мръсен е въздухът в Русе и Горна Оряховица.

Въздухът в София е опасно мръсен. Според сайта airofia.info въздухът е замърсен в целия град. Изключение правят няколко района в полите на Витоша.

Заради повишените нива на фини прахови частици в четвъртък вечерта столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че на 10 януари буферните паркинги на метрото ще са безплатни.

Официалните данни на общината също сочат замърсяване, започнало още в четвъртък. Според тях станцията в кв. "Павлово" е отчела 75 mg на кубичен метър при допустими 25. Останалите четири измервателни уреда – в "Младост", "Надежда", "Дружба" и "Хиподрума" също отчитат завишени нива. Само станцията на Копитото показва, че въздухът е в норма.

Замърсяване има не само в София, съобщи Нова телевизия. По данни на Air Quality в 12 града на страната концентрацията на фини прахови частици е над нормите. Най-мръсен е въздухът в Русе и Горна Оряховица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари