Въвеждат ограничения по пътя Русе - Велико Търново за определени видове МПС

0
Ограничава се движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона, включително ремаркета и полуремаркета, с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника
Ограничава се движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона, включително ремаркета и полуремаркета, с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника

Ограничава се движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона, включително ремаркета и полуремаркета, с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по участъци от републиканската пътна мрежа, сред които е и път I-5 Русе-Велико Търново, информираха от Агенция "Пътна инфраструктура", като уточниха, че целта е осигуряването на по-висока безопасност по пътищата.

Това ще важи за периода от 1 юни до 15 септември вкл. в петъците от 17 до 20 часа и в неделите - от 14 до 20 ч., както и целогодишно за периода на официалните празници - в последния работен ден преди празници от 16 до 20 ч. и в последния почивен /празничен/ ден от 14 до 20 ч.

Ограниченията ще важат само по автомагистралите, с изключение на участъка Харманли-ГКПП „Капитан Андреево“ от АМ „Марица“; за път I-1 с. Ребърково-Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково-Своге-София за часовете от 12:00 до 14:00 часа; от 18:00 до 20:00 часа и от 06:00 до 08:00 часа, срок до 15.06.2015 г.; за път I-1 етапна връзка на ЛОТ 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север-ГКПП „Кулата”; за път I-4; за път I-5 Русе-Велико Търново; за път I-8 Пловдив-Харманли; за път I-9 Дуранкулак-Варна-Бургас; за Околовръстен път София, участък „Южна дъга“ от км 26+100 до км 62+007; за път II-19 Симитли-Гоце Делчев; за път II-86 Пловдив-Смолян; за път II-99 Бургас-Царево.

Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия и да спазват указанията на „Пътна полиция“.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари