Васко Василев ще свири на коронацията на крал Чарлс

0
За мен е голяма привилегия и чест да получа тази покана и да съм част от историческото събитие, коментира виртуозният изпълнител
За мен е голяма привилегия и чест да получа тази покана и да съм част от историческото събитие, коментира виртуозният изпълнител Снимка: екип Васко Василев

За мен е голяма привилегия и чест да получа тази покана и да съм част от историческото събитие, коментира виртуозният изпълнител

Васко Василев ще бъде концертмайстор на оркестъра за коронацията на крал Чарлс, съобщават от екипа на известния български цигулар, предаде БТА. Събитието е на 6 май в Уестминстърското абатство, където се провеждат коронации от 1066 г.

Coronation Orchestra е името на специалния оркестър, който ще обедини музиканти от всички оркестри в Обединеното кралство. Потвърдено е, че концертът ще бъде под диригентството на сър Антонио Папано.

"За мен е голяма привилегия и чест да получа тази покана и да съм част от историческото събитие. Кралят от години подкрепя музикантите в Обединеното кралство и в частност в Кралската опера, така че приемам този ангажимент с голяма отговорност, много вълнение и нескрито удоволствие“, казва Васко Василев.

Конкретният състав на Coronation Оrсhеstrа, както и репертоар, предстои да бъдат уточнени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари