Василка казала на екзекутора си: "Обичам те!"

0
Василка казала на екзекутора си: "Обичам те!"
Снимка: struma.com

След като убих Василка, се разплаках на третия ден. Не ми се ядеше, не ми спеше, всеки ден четях вестник, за да видя дали са я намерили. Това са малка част от признанията, които прави един от най-бруталните убийци, заставали пред пловдивския съд – Цанко Лазаров за закланата от него жена.

По думите на Лазаров последните думи на 34-годишната масажистка Василка Милева, изречени пред него на 19 юли 2012 година били „Обичам те!”, разкрива в. „Марица” Лъжливото признание е последният опит на младата жена да спаси живота си. “Видя ли каква беля стана!”, отговаря мъжът и продължава да нанася удари с ножа си. След като я умъртвява, той я скалпира, отрязва главата, разфасова трупа и го хвърля в едно дере по пътя за Неделино. Останките от младата жена са открити месец по- късно, след като крадец предава Лазаров на полицията.

Отмъщение, ревност и алчност се преплитат в кървавата драма, чийто зародиш е няколко месеца по-рано. Василка, или Веси, както я познават приятелите, живее и работи в Пловдив. Родом е от Пазарджишко, но след тежък развод тя губи попечителство върху децата си и идва под тепетата.

Наема апартамент, в който прави масажно студио. Допълнителни доходи си докарва, като осигурява на някои от клиентите си “Happy end”. Върти и нелегално такси. Веси е мургава красавица, в жилите на която тече циганска кръв. Екзотичната дама намира приятели в клубовете по салса, които посещава редовно. Обществото на танцьорите е изключително толерантно и тя е чест гост на партита, организирани от различните школи. “Беше добро момиче - малко наивна и простовата, но пък се забавляваше от сърце и не правеше интриги”, спомнят си нейни познати. Масажистката започва и връзка с момче, което срещнала на танците.

Връзката е доста бурна, двамата се събират и се разделят няколко пъти, но са заедно повече от година. През март 2012-а Веси за първи път среща убиеца си. Цанко Лазаров отива при нея по обява за масаж. Той вече е излежал 20-годишна присъда, след като е разсякъл с брадва бременна си годеница. Трагедията се разиграва в далечната 1993 година, а масажистката изобщо не подозира. Знае за него, че работи като готвач в “Белия паяк”. След няколко дни Лазаров отново я посещава. Масажите зачестяват, двамата излизат на кафе, вечерят, отскачат и до пазара в Димитровград. Цанко започва да й прави подаръци, проявява се като галантен кавалер с орхидея от “Кауфланд”. Пише й и любовно писмо, настоява за сериозна връзка.

При една от срещите Василка признала, че има финансови проблеми и не може да си плати наема на апартамента. След няколко дни Лазаров й дава 4 бона. Масажистката обещала да му ги върне до две-три седмици, на части, но не го прави. “Ще взема да йрезна главата!”, заканил се той пред свой познат. Агресията у Лазаров ескалира, когато на 18 юни той се записва за масаж, но не открива Веси на работното й място. Тя е предпочела да прекара вечерта с приятеля си. На следващия ден все пак се среща с Лазаров, който и предлага да се поразходят извън града за няколко часа. Тръгват към Смолян. След това се отклоняват към Неделино. Бившият затворник познава на пръсти района, защото е бил в затворническото общежитие там. “Не сме се карали. Спряхме до една чешма да пием вода, извадих ножа и я прободох в корема. Хванах я за косата и я изкарах от колата. Докато я вадех, може да съм я ръгнал в областта на шията. Тя си надигна главата, от устата й течеше кръв и ми каза: “Обичам те!”. След това я бутнах по наклона”, признава Лазаров. После си променя показанията и твърди, че тя го е ударила с чаша по коляното и той се ядосал. Казва, че я наръгал само веднъж. По-късно експертизите установяват, че лъже.

За да заблуди полицаите и да отклони вниманието от себе си, след убийството Лазаров изпраща няколко есемеса от телефона на жертвата до приятеля й. В тях обяснява, че е тръгнала за морето и ще се прибере на следващия ден. Точно есемесите обаче посяват първите семена на съмнението у гаджето на масажистката. Те са написани без правописни грешки, а приятелят й знае, че тя не може да напише и едно изречение правилно. На следващия ден той съобщава за изчезването й в полицията. Междувременно в Пазарджик полицията открива таксито на Василка, изоставено до гарата. Лазаров и там се е постарал - изгорил е таблото и волана със сода каустик, за да заличи следите. След убийството обира апартамента на жертвата и заминава за Китен. Във Фейсбук променя местоживеенето си на Лондон и пише статус: “Може двама души да се обичат, но съдбата понякога ги разделя”.

Историята започва да се разплита, когато убиецът предлага на авер от затвора да обере апартамента й, като му обещава сериозна плячка. Крадецът влиза в жилището на Василка, но удря на камък. Обира съседен апартамент. Впоследствие е задържан и изпява всичко. Цанко е арестуван и прави самопризнания. Отвежда криминалистите на местопрестъплението и там намират останките от мъртвата жена. По-късно се хвали пред съкилийника си как “и отрязал главата и косата”.

След като правят експертиза на останките от дрехите, с които Василка е била облечена, съдебните медици установяват, че тя буквално е била разчленена. Антрополозите не успяват да съберат целия скелет, защото не всички кости са открити. Дивите животни свършили това, което убиецът не е успял.

30 години е присъдата, която Окръжният съд даде на рецидивиста. Той не е съгласен и обжалва на по-горна инстанция. Не приема направените му психиатрични експертизи и настоява за нови. Докато е излежавал първата си присъда, Лазаров е разучил тънкостите на съдебната система. Знае, че всяка подробност от делото е важна за престоя му в затвора. Който явно изобщо не успял да го “превъзпита”, пише вестник "Марица".

Източник: Petel.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари