Васил Терзиев иска заплата от над 9000 лева

0
За мен няма личен интерес. Ще продължа да я дарявам цялата, обясни кметът на София
За мен няма личен интерес. Ще продължа да я дарявам цялата, обясни кметът на София Видео: bTV

От заплатата на кмета се формират и възнагражденията за останалите постове в Столична община

Заплатата на кмета на София да стане колкото министерската. Такова предложение е внесено в Столичния общински съвет и предстои да се гласува следващата седмица. Вносители са председателят на общинския съвет и още петима общински съветници от различни партии.

В момента кметът на Столичната община взима 2900 лева. Предложението е заплатата му да стане над 9000 лева. От заплатата на кмета обаче се формират и възнагражденията за останалите постове, информира bTV.

Заплатите на заместник-кметовете, например, са 80% от кметската заплата. В момента те получават около 2300 лева на месец, а според предложението - възнаграждението им трябва да стане около 7300 лева.

Предложението е заплатата на председателя на Общинския съвет да се вдигне от 2600 лева на около 8200 лева на месец. Общинските съветници също ще получават повече пари.

А именно - вместо 1800 лева, месечната им заплата ще стане около 5800 лева.

Изключително нужно е, защото заплатите не са коригирани от над 10 години и вече един зам.-кмет или районен кмет взема по-малко от средната заплата за града. Дали аз ще продължа да вземам 3000 лева, или ще получавам 8000 - ще продължа да я дарявам цялата, без едното левче, което е символично“, коментира пред bTV Столичният кмет Васил Терзиев.

За мен няма личен интерес. Важно решението, което трябва да се вземе, е, за да може хората, които работят да знаят, че са достойно възнаградени. Не може да нямаш достойно заплащане и да искаш да бъде защитен добре”, посочи още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    ТъРТея
    9000 цирея да му излезнат на неумития ГъЗ!!!!
  • 5
    2
    Аз
    Тоя съвсем се забрави,взе се много на сериозно.
  • 7
    1
    Един българин
    Направо 30 001 лв я направете не се скрънзете
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари