Васил Терзиев: Ханука е празник на победата на доброто

1
Кметът на София подчерта, че това е празник, почитащ чудото на живота
Кметът на София подчерта, че това е празник, почитащ чудото на живота Снимка: Васил Терзиев / Facebook

Кметът на София подчерта, че това е празник, почитащ чудото на живота

Ханука е празник на победата на доброто. Това каза столичният кмет Васил Терзиев, който присъства на отбелязването на осмия ден на празника Ханука в Централната софийска синагога, предаде БТА.

Той подчерта, че това е празник, почитащ чудото на живота, и празник на надеждата. "За нас и за нашите приятели от еврейската общност тази година празникът на светлината е обгърнат в мрак и тъга, причинени от изгубените животи и отнетите съдби след терористичните атаки над невинни граждани", каза Терзиев.

По думите му символът на пламъка, който не гасне, ни припомня, че в тъмнината на живота винаги можем да открием светлината на надеждата.

"Днес почитаме вековната традиция като разпалваме светлините на менората, не само в храма, но и в сърцата си. Няма думи, които да лекуват тъгата от изгубени близки и разрушена справедливост, пред нас обаче е светлината на менората, която ни напомня за тържеството на тъмнината над светлината", каза още Терзиев.

Гости на церемонията бяха президентът Румен Радев, председателят на Народното събрание Росен Желязков, депутати, дипломати, представители на Министерския съвет, общественици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    А бе,
    Василиса, с твоите сексуални предпочитания можеш да си завреш и менората за ханука в ректума, но чифутите ще си останат подло, долно племе!
  • 5
    2
    ...
    По лошо от педераст може само да бъде евреин педераст.
  • 9
    1
    не не е
    Всъщност са сатанински езични празници на евреите, които почитат боговете ремфан и молох.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари