Васил Терзиев: Гледката от вчерашния протест беше травмираща

0
Болеше ме и като гражданин, и като кмет на София да виждам как всичко около нас се разрушава
Болеше ме и като гражданин, и като кмет на София да виждам как всичко около нас се разрушава Снимка: Васил Терзиев / Facebook

Болеше ме и като гражданин, и като кмет на София да виждам как всичко около нас се разрушава

Кметът на София Васил Терзиев изрази своето разочарование и огорчение от вчерашния протест в центъра на града. В пост в социалната мрежа той написа, че гледката от събитието е била травмираща.

"Най-грозното е колко много хора бяха ранени. Даже след края на протеста срещах из улиците граждани, които бяха пострадали. Това, което трудно ще заличим, е неприятното усещане от проявената агресия. От това, че протестът остана мирен само на хартия и пострадаха хора", написа Терзиев.

Той уточни, че при съгласуването на протеста с него, нито една от отговорните институции не даде знак, че се очакват провокации и проблеми.

"Болеше ме и като гражданин, и като кмет на София да виждам как всичко около нас се разрушава, опожарява и чупи умишлено. Още снощи наредих районът да бъде напълно възстановен", написа Терзиев.

Според него, отговорността за щетите е на организаторите на протеста и на МВР.

"Всеки протест е част от демократичния процес на изразяване на мнение. Участвал съм в протести на демократичната общност, на които хората не се страхуваха да идват с децата си, с домашни любимци, с велосипеди. А след нас дори цветята в алеите оставяхме непокътнати. Въпрос на гражданска съвест и отговорност е да пазим София, за чието облагородяване плащаме всички", написа Терзиев.

Според данни на Столична община, над 80 елемента от градската инфраструктура са с установени щети след вчерашните събития - счупени или изгорени колчета, контейнери и кошчета, кашпи, стоянки за велосипеди. Опожарен е и автомобил на Общинската полиция. Столичната община ще поиска от организатора на протеста да възстанови щетите по публичната инфраструктура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    О-С-Т-А-В-К-А!!!
    Ами вземми отношение и дебелите брадясали толупи от СДВР и еничерите им да си понесат отговорностите и оставките! КЗ БФС!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари