Васил Терзиев е племенник на Петър Младенов

0
Петър Младенов остава в историята ни със скандалната си фраза „по-добре танковете да дойдат“
Петър Младенов остава в историята ни със скандалната си фраза „по-добре танковете да дойдат“ Снимка: Васил Терзиев / Facebook

Петър Младенов остава в историята ни със скандалната си фраза „по-добре танковете да дойдат

Кандидатът за кмет Васил Терзиев е племенник на Петър Младенов, дългогодишен министър на външните работи по времето на Тодор Живков, съобщи БГНЕС.

Жителите на малкото селце Тошевци във Видинско с вълнение следят кметската битка в София. То е известно с това, че е дало на българската политика Петър Младенов, който през ноември 1989 г. замества Тодор Живков като председател на Държавния съвет на Народна Република България.

Самият Васил Терзиев също е разказвал за селцето във Видинско, където ходил като дете. Това е родното село на майка му – Иглика Цекова. Нейният баща Цеко Цеков е първи братовчед на Петър Младенов.

Бащата на Петър Младенов – Тошо, е партизанин и в негова памет родното му село Урбабинци е прекръстено на Тошевци. А сестра му Йордана е баба на Иглика Цекова (Терзиева по мъж), майка на кандидата за кмет на София Васил Терзиев.

Кариерното развитие на Иглика Цекова в Министерството на външните работи става именно по времето на Петър Младенов като министър. Последният е назначен за министър на външните работи на 35 години по лично настояване на Живков.

Бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев заяви, че високопоставени служители на ДС са били не само бащата и дядото на Васил Терзиев, но и неговата майката. Иглика Цекова Терзиева е офицер в Шести отдел на Първо главно управление на ДС.

Петър Младенов остава в историята ни със скандалната си фраза „по-добре танковете да дойдат“, изречена по време на големия протест на 14 декември 1989 г. пред Народното събрание. Тогава над 20 000 души искаха отмяната на член 1 от комунистическата конституция, според който цялата власт беше в ръцете на БКП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    русенец (друг)
    Кой нормален и успешен бизнесмен ще се захване с политика? Камо ли да става кмет. На кого ще си остави бизнеса, който уж е изградил от нулата? Защо ще го прави? За 4-5-6 000 лева месечна заплата?!?! Толкова взема докер в Германия и то не много успешен. Тоя ми прилича на Плевнелиев. Той също беше един невероятно успял другар! Дейба тъпата държава, в която съм се родил! Дейба и тъпият народ!
  • 1
    2
    daskal
    Още радостни подробности за ченгесарско-комунистическия му род. Ама момчето не е виновно. Виновни са пикльовците, които го издигат. Не знам защо работят срещу партиите си. Лично познавам доста столичани с дясна ориентация, които категорично НЯМА да гласуват за него. Хекимян е другото недоразумение. Вили Лилков май изглежда най-приемлива фигура.
  • 6
    1
    русенец
    Това е идеалния кандидат на ПП и ДБ за София. На тъмно синя София - отроче на комунистически род. Нещо подобно както и в Русе. Честито да е
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари