Варненец грабна първото място в надпреварата за най-силен студент в РУ

0

Варненецът Йомран Саид от Техническия университет в морската столица, спечели турнира на русенските студенти по силов многобой „Strong Men’14“.

Втори се класира Димитър Руменов от Електро факултета на Русенския университет, а на трети – Юмер Юмеров от Машинно-технологичния факултет.

Победителят беше излъчен след „дузпи“, тъй като в 4-те изпитания двамата събраха равен брой точки. Допълнителното изпитание беше „кръст“ с 12,5-килограмови дъмпели в ръце. Йомран задържа 25-те килограма в продължение на 40,16 сек. и това му донесе титлата.

Състезанието започна с фермерска разходка, при която претендентите пренасяха 70-килограмов чувал с пясък на 40 м. дистанция. При мъртвата тяга вдигаха многократно щанга 90 кг. в рамките на 40 сек. В третата дисциплина на разстояние от 20 м. обръщаха гума с диаметър 170 см. и тегло 75 кг. от задното колело на трактор.

Най-много напрежение и емоции създаде тегленето на автомобил с въже. Микробусът – „Рено Трафик“ със собствена тежест около тон и половина, се оказа непосилен с качените 5 студентки в него и се наложи да го разтоварят. Следващо препятствие се появи от неравности на терена след обилните дъждове. Техническият комитет взе решение и съкрати разстоянието от 20 метра наполовина, за да осигури нормални условия за провеждане на дисциплината.

Особен интерес сред многобройната публика предизвика дадената възможност и публиката да опита силите си в тежкото изпитание за теглене на автомобил. Явиха се 7 кандидати, сред които и един дамски екип, някои от които постигнаха по-добър резултат от „редовните“ участници.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари