Върнаха забравена във влак цигулка на собственика й

0
Цигулката била на 310 години
Цигулката била на 310 години

310-годишната цигулка на стойност 250 000 паунда, останала във влак в южен Лондон, е върната на собственика й.

Това съобщава БГНЕС. Инструментът е предаден на професионалния музикант Стивън Морис на паркинг пред супермаркет в Бекънъм след тайни преговори и под надзора на полицията.„Не съм спал много, откакто цигулката изчезна.", призна по-късно музикантът.

Стивън Морис беше казал, че загубата на инструмента е като да му отсекат ръката. Цигулката, която е изработена от майстора Течлер през 1709 г., беше забравена във влака от Лондон до Орпингтън на 22 октомври, когато Морис слиза на гара Penge East с велосипеда си.

Британската транспортна полиция (BTP) по-късно пусна CCTV изображение на мъж, за когото се смята, че е взел цигулката, когато влакът е спрял на гара Bromley South и отправиха публична молба инструментът да бъде върнат, съобщи Би Би Си.

Пробивът дойде в четвъртък, когато Морис получи съобщение в Туитър, което гласяло: „Разпознавам човека на снимката. Мисля, че може би е някой, когото познавам - бих искал да съм от полза. Знам какво е да забравите ценности във влак"

През следващите 24 часа беше осъществен допълнителен контакт с лицето, изпратило съобщението - подозира се, че всъщност той е човекът, който е взел цигулката. Наричайки себе си „Джийн“, което не е истинското му име, мъжът се съгласи да се срещне с Морис в петък вечерта на паркинг на до жп гара Бекенхам. При операция, координирана от приятеля на музиканта и бивш полицейски служител Майк Панет, екип от офицери в цивилни дрехи е наблюдавал размяната.

Майк беше двигателят на всичко”, сподели музикантът.

Цигулката и лъковете са били предадени в отлично състояние на собственика. "Не можеше да завърши по-щастливо", каза пред медиите Стивън Морис.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От една страна всичко е наред, но аз съм от другата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук