Ваня Григорова ще оспорва резултатите от вота в съда

1
Ще бъда първата, която ще поздрави Васил Терзиев, когато и ако съдът реши, че тези резултати са законосъобразни, заяви Григорова
Ще бъда първата, която ще поздрави Васил Терзиев, когато и ако съдът реши, че тези резултати са законосъобразни, заяви Григорова Видео: NOVA

Ще бъда първата, която ще поздрави Васил Терзиев, когато и ако съдът реши, че тези резултати са законосъобразни, заяви Григорова

"Благодаря на всички, които гласуваха. Данните показват, че имаме двойно увеличение на хората, които са ни подкрепили между първия и втория тур." Това заяви на брифинг Ваня Григорова в коментар за резултата от вота в столицата.

"На първи тур се преборихме с едната коалиция от сглобката, малко не ни остана да се преборим с другата част на сглобката. Срещу нас беше впрегнат целият ресурс на ПП-ДБ, въпреки това водим в 13 от 24 района на София", коментира Григорова, цитирана от NOVA.

"Дадохме надежда на много хора, че София може да бъде различна, допълни тя. За нас всеки софиянец е важен, надеждата остава жива, свободата е на една ръка разстояние - между 3000 и 5000 гласа. Ще бъда първата, която ще поздрави Васил Терзиев, когато и ако съдът реши, че тези резултати са законосъобразни", каза още Григорова.

Председателят на градския съвет на БСП Иван Таков коментира, че са върнали надеждата на непредставените граждани на София. "Нямаме право да спрем дотук и да се откажем, ще водим битка за всеки глас, както го правим през цялата компания. Ще използваме всички законови средства", заяви Таков. Извършваме проверка протокол по протокол, имаме достатъчно основания да оспорим крайния резултат на изборите, допълни Таков.

По думите му Васил Терзиев трябва да благодари на "Възраждане" за крайния резултат. "Очаквам с нетърпения в следващия Общински съвет техните съвместни действия", заяви Таков.

Бившият заместник-министър на електронното управление Благовест Кирилов заяви, че има и морален аргумент за оспорване на резултатите заради липсата на доверие към изборния процес. "Машините са удостоверени неправомерно", заяви Кирилов. Според него има нарушение на Изборния кодекс, тъй като няма генериран еднозначно хеш код, който да гарантира сигурността на машините.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Пунта Мара
    Кои избори? Тези в Русе ли? Сега сериозно. Всеки човек трябва, да губи с достойнство!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари