Външно министерство излезе със съвети за българите във Франция

0
Причината е, че се очакват стачки на служителите на железопътния и въздушния транспорт във Франция
Причината е, че се очакват стачки на служителите на железопътния и въздушния транспорт във Франция Снимка: AFP/Getty Images

Външно министерство излезе със съвети за българите във Франция.

Причината е, че се очакват стачки на служителите на железопътния и въздушния транспорт във Франция.

На 3 април, работещите в сферата железопътния транспорт във Франция започват 3-месечни стачни действия. Предвижда се стачните действия да продължат до 28 юни, като ще се стачкува на всеки 5 дни. По информация на българското посолство в Париж на някои места стачката на служителите в железопътния транспорт ще започне още днес - 2 април, вечерта”, съобщават от МВнР. 

По информация на външно министерство стачни действия са обявени за следните дати:

- През април : 3, 4, 8, 9, 13, 14, 18, 19, 23, 24, 28 и 29

- През май : 3, 4, 8, 9, 13, 14, 18, 19, 23, 24, 28 и 29

- През юни 2, 3, 7, 8, 12, 13, 17, 18, 22, 23, 27 и 28.

По време на стачните действия средно само един влак TGV (високоскоростен влак) от осем ще бъде в движение. В провинцията  ще се движи средно един влак TER (регионален експресен транспорт) и един влак Transilien (влакове, обслужващи предградията) от пет, съобщават от външно министерство.

Авиокомпания „Air France Inter” също призовава служителите си да стачкуват на 3 април. Планирани са още два дни за провеждане на стачни действия - 10 и 11 април. В случай на отменен полет, авиокомпанията гарантира, че ще уведоми лично клиентите в деня преди отпътуването чрез есемес или електронна поща. Авиокомпанията следва също така да поддържа актуална полетна информация на уебсайта си.

Министерството на външните работи съветва българските граждани да се информират предварително за графика на движение на железопътния и въздушния транспорт във Франция на съответните гари и летища, както и  на интернет страниците на френската Национална железопътна компания и авиокомпания „Air France“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари