Външните министри в ЕС пак не се разбраха за спирането на руския петрол

0
В разговорите се включи и украинският външен министър Дмитро Кулеба
В разговорите се включи и украинският външен министър Дмитро Кулеба Снимка: БГНЕС / архив

В разговорите се включи и украинският външен министър Дмитро Кулеба

Пореден неуспешен опит за компромис между държавите-членки на Европейския съюз около шестия пакет санкции срещу Русия. Днес в Брюксел и министрите на външните работи на 27-те не намериха решение. В разговорите се включи и украинският външен министър Дмитро Кулеба, информира bTV.

Вече 12 дни минаха откакто ЕК предложи шестия пакет от санкции. Той е най-тежкия до този момент заради мярката, която предвижда спирането на руския нефт, затова е и най-спорен. Докато преговорите продължават Брюксел категорично отказва да коментира кои страни блокират и какво може да им се предложи в замяна.

Неофициално се знае, че Унгария отказва да приеме сроковете за отказ от руски нефт и иска солидна финансова подкрепа, каквато обаче други държави не желаят да ѝ дадат.

За първи път в среща на външните министри на 27-те участват и колегите им от Западните Балкани, силно засегнати също от икономическите последици от войната в Украйна.

Разбираме особеностите на изискванията на някои страни-членки. Всички опитваме да останем в един фронт срещу Русия. И ще успеем“, заяви Жозеп Борел, Върховен представител на ЕС.

Още миналата седмица Унгария поиска среща със съседните ѝ страни от ЕС, преди да даде съгласие за спиране на руски нефт. Тя обаче се бави. Така че, всички възможности за момента остават отворени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари