Вандали потрошиха художественото осветление край Часовниковата кула в Разград

1
През последните месеци това е поредният сигнал за увредено или откраднато общинско имущество, който се подава към органите на реда
През последните месеци това е поредният сигнал за увредено или откраднато общинско имущество, който се подава към органите на реда Видео: КИС 13

Неизвестни извършители повредиха декоративното осветление на зелените площи до Часовниковата кула в Разград

От Общината ще подадат сигнал до полицията. Екип от общинско предприятие "Ремонтстрой" пък ще възстанови нанесените щети, предаде КИС 13.

Обект на посегателство са станали 13 декоративни осветителни тела в района на Часовниковата кула и фонтана с момченцата. Вандалският акт е установен от работници от общинско предприятие "Паркстрой", докато извършвали сутрешното почистване на града.

Декоративните лампи са част от проекта за благоустрояване на централната част на Разград, реализиран преди повече от 5 години. Те са поставени по две върху общ постамент в зелените площи. Кабелът на по-малките лампи е срязан или изтръгнат, като няма липсващи елементи от осветлението.

При включването му вечер обаче оголените жици създават предпоставка за инциденти при допир. Днес екип от общинското предприятие "Ремонтстрой" отново подвърза към ел. мрежата увредените осветителни тела, а по случая Община Разград ще подаде сигнал в полицията.

През последните месеци това е поредният сигнал за увредено или откраднато общинско имущество, който се подава към органите на реда. През почивните дни бе откраднат 50-метров захранващ кабел от площад "Възраждане", а през есента бяха увредени множество по-малки лампи от декоративното осветление по бул. "България".

При повечето подобни случаи насоки към установяване на извършителите се получават от видеонаблюдението в града. Община Разград призовава и гражданите да са бдителни по отношение на посегателства над обществено имущество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари