Вандали оставиха без ток село Николово

1
Установени са следи от стрелба по стълб от електропровода – счупени изолатори и множество дупки по бетонния ствол на съоръжението
Установени са следи от стрелба по стълб от електропровода – счупени изолатори и множество дупки по бетонния ствол на съоръжението

През изминалата седмица електроразпределителната мрежа на ЕРП Север, захранваща с ток русенското село Николово, стана обект на вандалски прояви.

Злонамерените деяния предизвикаха неколкократни изключвания по въздушната електропроводна линия Николово. Служители на електроразпределителното дружество извършиха обход и оглед на съоръженията. Констатирани бяха следи от стрелба по стълб от електропровода – счупени изолатори и множество дупки по бетонния ствол на съоръжението.

Подобни вандалски деяния в същия район бяха установени и през октомври 2018 г., когато отново след стрелба по стълб, собственост на ЕРП Север, бяха счупени всички елементи от веригите на съоръжението. Като последица жителите на Николово бяха лишени от електрозахранване в продължение на няколко часа. След незабавната подмяна на повредените елементи на стълба още на същия ден електроснабдяването в селото беше възстановено.

За тези посегателства по електроразпределителните съоръжения в село Николово ЕРП Север е подало жалби в прокуратурата. В миналото дружеството е давало гласност и на други подобни прояви на недобросъвестност в този район на Русе, включително кражби на елементи от електроразпределителната мрежа, вследствие на което компанията понася щети, а добросъвестните жители на населеното място търпят неудобствата от прекъсванията на тока. 

Близко разположените до град Русе населени места са едни от най-бързо развиващите се в областта. По тази причина ЕРП Север инвестира в обновяване и повишаване капацитета на обслужващите съоръжения в района за осигуряване на качествено електроснабдяване. Като мярка в тази насока в края на 2018 г. дружеството изгради възлова станция Изток на стойност 400 000 лева, електрозахранваща Николово, Сандрово, Мартен, Сливо поле и част от промишлената зона на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари