Валери Симеонов: Заразата и смъртността нараснаха близо 5 пъти след като учениците се върнаха в клас

0
Училищата трябва да бъдат затворени, защото тенденцията е опасна, отсече лидерът на НФСБ
Училищата трябва да бъдат затворени, защото тенденцията е опасна, отсече лидерът на НФСБ Снимка: БГНЕС

 

Училищата трябва да бъдат затворени

Училищата трябва да бъдат затворени, защото тенденцията е опасна. Близо 5 пъти нараснаха заболеваемостта и смъртността, след като учениците се върнаха в клас – от 4.5 % на 18-20 %. Най-масовото заразяване става чрез децата – те играят заедно, прегръщат се, бият се, общуват емоционално. Само за последната седмица 4 от мои познати семейства са заразени от децата си“.

Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред БНТ тази вечер.

Той припомни, че НФСБ е изразила своята принципна позиция за предприемането на адекватни мерки в тази посока още на 4 ноември 2020 г. „Не бяхме чути. 3 седмици по-късно училища и МОЛ-ове бяха затворени. Сега сме изправени пред същия проблем“, припомни Симеонов.

Верен на принципа си да назовава нещата с истинските им имена, той посочи, че икономическите решения в битката срещу коронавируса са се забавили. „Не успяхме през тази година да компенсираме загубите най-много в туризма. Мерките 60 но 40, 80 на 20 работеха за работещите – не за затворените бизнеси. Защото, когато не работиш и нямаш оборот – не можеш да отделиш нито 40, нито 20 %“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари