Валери Симеонов: Никой не предприе мерки за чумата, докато беше само в област Русе

0
Лично аз съм звънял на вътрешния министър
Лично аз съм звънял на вътрешния министър

"Малкият коалиционен партньор "Обединени патриоти" ще им изключително тежък разговор с ГЕРБ в началото на септември". 

Това анонсира лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който в този момент е на тържествата по случай 116-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстания на Петрова нива, съобщи Флагман.

Валери Симеонов започна с това, че снощи е имал дълъг разговор с доскорошния втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Ще поставим тежките въпроси на политическия съвет през септември. Държавата не върви на добре. Получаваме много тежки удари, основно икономически, на първо място в енергетиката, където продължава финансирането на ТЕЦ-Варна на Ахмед Доган.

Виждате и какво се случва с българското животновъдство. Лично аз съм звънял на вътрешния министър да предприемат мерки за ограничаването на огнището на африканската чума, когато то бе обхванало само област Русе. Никой не предприе мерки. Да не говорим и за българския туризъм, който е тотално съсипан", каза Валери Симеонов

Според него, заради желанието на ГЕРБ да раздаде поръчките от програмата "Плод и мляко" на приближени фирми, сега този социален инструмент няма да функционира от 15 септември. Валери Симеонов обобщи, че умишлено са се изменили наредби, за да се подхранят фирми, близки до управляващата партия. "За съжаление ДПС започнаха да възвръщат позициите си, които бяха загубили точно по времето на Цветан Цветанов. В смесените райони той бе успял да създаде силни организации, които да са опозиция на ДПС, но това не се хареса на някого", допълни Симеонов.

На репортерски въпрос - дали тези разговори с Цветанов означават, че НФСБ и бившия втори в ГЕРБ ще си сътрудничат, Симеонов заяви: "Не мога да говоря от името на Цветан Цветанов, попитайте си го!"

Според лидера на НФСБ, разминаванията с ГЕРБ били много сериозни, изобщо не се знаело как и дали е възможно "Обединени патриоти" да продължат в коалиция с ГЕРБ.

"Очаквайте възраждане на патриотичните сили. Сега ще има нова коалиция "Обединени патриоти". Разбирайте го, както искате, но няма да продължаваме повече по този начин", допълни Симеонов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари