Валери Симеонов: Най-големият обществен дарител е Народното събрание

1
НС всеки месец внасяло по 1,4 млн. лв. във Фонда на Министерство на здреопазването
НС всеки месец внасяло по 1,4 млн. лв. във Фонда на Министерство на здреопазването Видео: БНТ

"През последния месец имаше една безпрецедентна дарителска акция, включително и от хора, които досега бяха заклеймявани от обществото, видяхме, че извършиха жестове, които не могат да не бъдат признати".

Това заяви лидерът на НФСБ и зам.-председател на парламента Валери Симеонов в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

По думите му най-големият обществен дарител е Народното събрание, което всеки месец внася 1,4 млн. лв. във Фонда на Министерство на здреопазването.

Симеонов каза, че на последния коалиционен съвет са се обединили около въвеждането на ваучери за туризма.

"Един талон, с който всеки гражданин, който е плащал своите социални пенсионни осигуровки 12 месеца назад, да може да отиде с този талон в който желае хотел, да получи 7-дневна почивка, ако иска да добави от своите средства допълнително пари, ако иска по-високо качество на обслужването."

Симеонов каза, че вече се водят разговори с концесионерите на плажовете у нас. По думите му голяма част от тях са готови да се откажат от събирането на такси за чадър и шезлонг.

"В момента текат консултации с юристи за туристическите ваучери и освобождаването на такса за чадъри и шезлонг по Черноморието това лято. Ще внесем предложението в Народното събрание в неделя, надявам се във вторник да се гласува."

Лидерът на НФСБ каза, че първите мерки, които ГЕРБ са въвели, не са били съгласувани с тях и разкритикува мярката 60/40.

 "Тя насърчава седенето вкъщи и получаване на пълна заплатата. Това е финансова мярка, не икономическа."

Вижте подробности във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари