Валери Йорданов: При смяна на правителство, следва вълна от смяна на полицейски началници

0
Смениха почти всички шефове на РУ в София​
Смениха почти всички шефове на РУ в София​

Смениха почти всички шефове на РУ в София​

Бившият директор на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) говори пред NOVA за смяната на 7 от девет директори на районни. Валери Йорданов коментира, че това е прецедент. „Такъв случай не си спомням, това е прецедент за полицейските началници в София”, каза той. Йорданов коментира, че няма термин като занижен контрол

„В закона няма такава дефиниция. Има упражнен и неупражнен контрол”, поясни Йорданов. „На тези хора се предлагат други длъжности, които със сигурност ще са по-ниски”, допълни той.

Йорданов призна, че в системата има пробив и той не е отскоро. „Работим по стара система, следва да се направи ремонт на закона”, смята бившият началник на СДВР. И обясни, че става въпрос за вътрешната сигурност в МВР.

„Тази система е от преди 1989 година. За тогава си е била добре. И към момента деполитизацията в министерството не се е състояла. При смяна на правителство, следва вълна от смяна на полицейски началници. Като започнем от главния секретар, така до директорите на областни и главни дирекции”, коментира Йорданов.

Той не смята, че има възможност началниците на районни управления да са замесени в схеми. „Началникът е видим от всякъде, всяко негово действие се вижда”, каза Йорданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари