Валентин Николов: Ще строим нов реактор, подготвени сме

0
„Уестингхаус“ е подписала договор за предварителни инженерни дейности с "АЕЦ Козлодуй - Нови мощности"
„Уестингхаус“ е подписала договор за предварителни инженерни дейности с "АЕЦ Козлодуй - Нови мощности" Снимка: БГНЕС

„Уестингхаус“ е подписала договор за предварителни инженерни дейности с "АЕЦ Козлодуй - Нови мощности"

Ние сме по-подготвени от други страни за това да построим нов реактор. Това каза по bTV Валентин Николов, след като вчера стана ясно, че „Уестингхаус“ е подписала договор за предварителни инженерни дейности с "АЕЦ Козлодуй - Нови мощности" за изграждане на нов реактор с технологията "Ей Пи 1000" (AP1000) на площадката на АЕЦ "Козлодуй".

„Всичко зависи от нас. Може да сме първи в Европа, защото имаме площадка за разлика от другите страни, които ще правят нови блокове. Имаме регулатор, имаме и опита, който другите го нямат и ние много по-бързо строим AP1000. Имаше и трансфер на хора, на знание, на обучение“, смята той.

Николов смята, че ние трябва да се възползваме от това.

„Пети или шести блок рано или късно при всички случаи им идва края. Тоест ние трябва да заместим с нещо, след като сме ядрена държава и да продължим да сме такава“, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    ...
    Влязоха краварските подлоги и светкавично и приоритетно зачесаха техните интереси. То беше ясно. Само че не разбрах защо толкова много тъпи копелдаци гласуваха за тях. Сега хубаво ли им е ? Прайд със сцена за деца. Хубаво ли ви е майка ви проста д...а
  • 4
    4
    русенец
    Ако Уестингхаус бяха толкова добри, то нямаше да фалират и да бъдат купени от Митсубиши.
  • 3
    3
    реактор АР-1000
    на е лицензиран в европа! само за лицензиране ще минат поне 2години и още десетина да се построи. също като ф16
  • 4
    2
    Ама
    Самолети получихме платихме за още сега ще ни ебът и с това . Най скъпият ток кой го продава в момента а а а не знаеш ли питай мошеника църния Иван или и него не знаеш ама питай с питане на един приятел жена му остана много доволна.
  • 7
    1
    Aha
    Ам ония руския реактор дето стои, a струва стотици милиони какво ще го правим? Защо не го инсталират и пак ще сме първи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари