В Турция задържаха руски гражданин, свързан с "Ислямска държава"

1
Турската полиция не съобщава каква е националността на задържания
Турската полиция не съобщава каква е националността на задържания Снимка: ЕPA

Турската полиция не съобщава каква е националността на задържания

Турската полиция за борба с тероризма арестува днес руски гражданин, заподозрян за връзки с джихадистката групировкаИслямска държава“ (ДАЕШ), на строителната площадка на АЕЦ "Аккую" в Южна Турция, съобщава Ройтерс, като се позова източници.

Операцията е проведена от служители на Националната разузнавателна организация на Турция (МИТ) и Регионалната дирекцията за сигурността в Мерсин.

Установено е, че заподозреният е работил с фалшива самоличност по изграждането на струващата 20 милиарда долара турската АЕЦ "Аккую", която строи руският конгломерат Росатом в окръг Мерсин, уточниха източниците, предава БТА.

Полицията в Мерсин съобщава, че срещу заподозрения гражданин с фалшива самоличност е повдигнато обвинение. Турската полиция не съобщава каква е националността на задържания.

Миналата седмица турският вътрешен министър Али Йерликая заяви, че в рамките на широкомащабни операции, проведени в 33 окръга на страната, силите за сигурност са задържали общо 147 души, заподозрени за връзка с „Ислямска държава“.

Миналия месец в Истанбул беше извършено нападение в католическата църква „Санта Мария“ в квартал Саръйер, при която загина един турски гражданин.

По-късно турски медии съобщиха, че „Ислямска държава“ е поела отговорност за атентата.

Интензивността на операциите срещу терористичната групировка нараснаха значително след терористичната атака срещу църквата в Истанбул.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари