В Турция задържаха контрабанда за 1 милион евро в ТИР, идващ от България

0
Шофьорът на камиона е арестуван
Шофьорът на камиона е арестуван Снимка: Полицията в Одрин

Шофьорът на камиона е арестуван

12 300 електронни цигари, забранени за продажба в Турция, очила и „полови хормони“ са иззели митническите власти и полицията в Одрин след претърсване на камион, влязъл в страната от България, съобщи началникът на полицията в провинцията Мустафа Алчалар, предава OFF News.

Стойността на контрабандата в ТИР-а, който е бил пропуснат от българска страна, се оценява на около 1 милион евро. Шофьорът на камиона, представен с инициалите М. Т., е арестуван.

Екипите на дирекция "Борба с контрабандата и организираната престъпност" на полицията в Одрин са били уведомени, че в товарен автомобил, влязъл в страната от България, има контрабандни митнически стоки. ТИР-ът, чиито регистрационни номера са предадени и проследени, е бил спрян на ТОЛ-пункта при Одрин след влизане в страната.

На място е извършено претърсване, при което в тира са намерени подлежащи на митнически контрол 12 300 електронни цигари, 3600 запалки за електронни цигари, 11 093 комплекта за електронни цигари, 720 хиляди цигарени филтри, 625 глави за електронни цигари и 1500 чифта очила. При обиските екипите са иззели и 1200 ампули със забранени за продажба в страната лекарства "полови хормони".

Полицейският началник на Одрин Мустафа Алчалар в изявление за пресата обяви, че конфискуваните контрабандни митнически стоки са успех за екипите на неговата дирекция.

Понякога даже се бъркаме кое от коя операция е. Сутринта гледаш – конфискуват много цигари, тютюн, нелегален алкохол, на обяд – камион с нещо друго. Оценявам всички вас, благодаря ви. Нека да продължава така!“, заяви Алчалар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари