В Самоводене живеят в страх от префучаващите тирове

0
Хората в селищата по трасето Русе - Велико Търново се оплакват от постоянни инциденти
Хората в селищата по трасето Русе - Велико Търново се оплакват от постоянни инциденти

Хората в селищата по трасето Русе - Велико Търново се оплакват от постоянни инциденти

Къщата на Ангел Марков в Самоводене е опасно близо до пътя, който е част от трасето Русе - Велико Търново. Преди 5 години тир с турска регистрация удря къщата и разрушава част от нея, съобщава Euronews Bulgaria.

Към 10 часа вечерта, тирът удари моята къща, дюкяните тук и отсреща където е дигнатия дувар- там се спря тирът! Бяхме всичките вътре - със сина ми, майка ми, в кухнята бяхме, разлюля се цялата къща, добре че е било това бордюрче, че иначе ще да събори и къщата! Излезе синът ми и видя какво е станало - беше преваляло такова, мокро и се завърта оттук и се качва“, разказва Ангел.

Инцидентите в района са постоянни, твърдят жителите. Вибрациите от тировете и тежките камиони пък нанасят щети на имотите.

Два пъти са се хвърляли ей там от моста тирове, тук на последната къща беше се хвърлил долу до реката“, допълва мъжът.

Много е шумно, много е опасно, постоянно се случват инциденти, постоянно има катастрофи. Сстрах ни е да излезем от къщите... Аз имам малки деца, комшийките имат малки деца, просто треперим, заключваме вратите да не излезе някой погрешка на пътя... Другото което е, че вибрациите са много силни, ремонтирани къщи са напукани“, оплаква се Лора Кекманова.

Местните изпитват затруднения с използването на някои услуги. „Електроразпределение“ например отказва да ремонтира далекопроводите край пътя. Няма къде да се поставят и контейнери за боклук.

Друго - това е невъзможността да се приберат нормално в къщите си, те не могат да си използват нормално гаражи, улички, тези ограничения които се поставиха след маркировката на главния път...“, казва Валентин Къндев, кмет на Самоводене.

А местните са категорични, че новото трасе на Русе - Велико Търново задължително трябва да бъде извън населените места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    лол
    Ахахаха префучават , евала големци сте :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари