В русенската болница ще има нов модерен ангиограф

1
Неврохирурзи от Русе ще работят с колегите си от Плевен
Неврохирурзи от Русе ще работят с колегите си от Плевен Видео: БГНЕС

Сътрудничество между неврохирурзите от русенската болница и колегите им от Медицинския университет в Плевен ще помага при решаването на сложни случаи, свързани с черепно-мозъчните травми. Това стана ясно днес след среща между ръководството на болницата, началника на Неврохирургия д-р Огнян Игнатов и републиканския консултант и завеждащ клиниката по неврохирургия в Медицинския университет в Плевен доц. Йордан Панов.

Лекарите коментираха, че напоследък травматизмът се увеличава, като черепно-мозъчните травми стават все по-тежки и все по-трудно се излиза от тях. 60 % от случаите в спешната помощ са свързани с травми, като при половината се налага намесата на неврохирурзите и съответно операция, каза доц.Панов. За миналата година русенските неврохирурзи са имали 80 операции по спешност.

В резултат от съвместното сътрудничество се очаква в Русе да започнат да се правят и онези 20 % от интервенциите, при които досега пациентите са били насочвани към други лечебни заведения. Сред тях са и операциите на гръбначно-болните със стабилизация, обясни д-р Игнатов. Очаква се в русенската болница да бъде осигурен и нов модерен ангиограф, който ще бъде доставен чрез здравното министерство по европейски проект.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари