В Русе за пръв път в България рисуваха с микроорганизми!

0
Земеделска техника, леки автомобили и електроника са представени в 17-ото изложение на техника и технологии, което беше открито днес в Русенския университет
Земеделска техника, леки автомобили и електроника са представени в 17-ото изложение на техника и технологии, което беше открито днес в Русенския университет Видео: БГНЕС

Земеделска техника, леки автомобили и електроника са представени в 17-ото изложение на техника и технологии, което беше открито днес в Русенския университет.

Общо 80 фирми показват своята продукция заедно с инженерните факултети на висшето училище.

В двора на университета могат да се видят машини от обработваща техника за земеделието, прикачен инвентар, средства за растителна защита, градинска техника, напоителни системи и други стоки и услуги за селскостопанското производство. Отделни щандове представят филиалите и катедрите на Русенския университет.

Филиалът на университета в Разград се представя с нов вид техника за рисуване – с микроорганизми. Студентите от специалност "Биотехнологии" синтезират различни пигменти, които използват като "живи бои" за направа на изображения и фигури. Рисуването с микроорганизми е познато по света, но в България това е първата му демонстрация. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари