В Русе почетоха паметта на загиналите при трудови злополуки

0
Церемонията се състоя пред паметната плоча на сградата на Инспекцията на труда
Церемонията се състоя пред паметната плоча на сградата на Инспекцията на труда

Церемонията се състоя пред паметната плоча на сградата на Инспекцията на труда

КНСБ и Инспекцията по труда в Русе почетоха паметта на загиналите при трудови злополуки. Традиционно церемонията се състоя пред паметната плоча на сградата на Инспекцията на ул.“Александровска“, където бяха поднесени цветя.

28 април е Международният ден в памет на загиналите при трудови злополуки и професионални болести работници, както и Световен ден за здравословен и безопасен труд.

„На 28 април е редно да си спомним за тези, които загинаха, работейки. Мотото на тазгодишната кампания е „Да постигнем нулева смъртност на работното място до 2030 година“. Това означава нулева толерантност към трудовите злополуки, недопускането им, безопасни условия на труд и осигуряване на добри условия за работа на работещите в цялата страна“, сподели председателят на РС на КНСБ - Русе Боянка Димитрова, цитирана от Русе Медиа.

По данни на Националния осигурителен институт през първото тримесечие на тази година в страната са станали 600 трудови злополуки и са загинали 10 работници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари