В Русе откриха изложба, посветена на лятото

2

Експозицията включва близо 100 картини на 20 русенски художници

За трета поредна година в Русе бе открита изложба, посветена на лятото. Тя е дело на членовете на Дружеството на художниците в крайдунавския град и ще може да бъде разгледана до 24 август в изложбената зала на ул. „Борисова“ 6. Експозицията включва близо 100 картини на 20 русенски художници.

Сред гостите на събитието беше областният управител Данаил Ковачев, а поздравителен адрес бе изпратен от кмета Пенчо Милков. „Изкуството е сред малкото начини достойно да приютим душата си в едно пространство, което ни дава радост от живота и шанс да преосмислим изживяното, като същевременно прозрем целите си“, каза Ковачев. Той посочи, че картините съдържат радостта от свободата, която дава лятото. „Благодаря Ви, че поддържате духа на града ни чрез своя уникален почерк. Дружеството на художниците в Русе винаги е било пример за аристократичността, но не показната, а сдържаната, която впечатлява с неподражаемия си начин на изразяване“, допълни още областният управител и пожела на авторите да не спират да творят, като провокират жителите и гостите на града с все по-разнообразни теми. Ковачев благодари за добрата организация на събитието и подчерта водещата роля на председателя на Дружеството Николай Колев.

По думите на Колев това е едно събитие, което се е доказало и дава възможност за изява на творците, а също се е утвърдило като съществена част от културния календар на града ни. „Надявам се повече хора да прекрачат прага на залата и да се запознаят с това, което създаваме“, каза Колев.

Убеден съм, че тази изложба ще зарадва, вдъхнови и задържи вниманието на всички посетители, които ще пристъпят в пленителните дебри на Вашето творчество. Вярвам, че Вашият артистичен принос ще ни вдъхнови да видим света с нови очи и ще погледнем на живота с по-голяма страст и устрем“, пише кметът Милков.

Представени са различни концептуални и естетически виждания, специфични със своята авторска индивидуалност. Сред методите, на които са заложили художниците, са сух и маслен пастел, акварел, темперни, маслени и акрилни бои, както и различни смесени техники.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    Леголас
    Даже не посещавам залата им. Само говорят негативно към изкуството, към продажбите, към хората. Пълно отблъскване.
  • -3
    6
    Мда
    Очаквах на фотосите да видя повече картини, а не големци на 8 снимки.
  • 3
    5
    До 2
    Това не е точно дебилност. Не виждате ли че човека не може даже да притвори зейналата си от доволство уста? Нездраво, неосъзнато доволство. Горкия, като гледам физиономията на този велик управляващ, с болка се сещам за т.нар. “слънчеви деца”,
  • 4
    4
    Дълга скамейка
    Наистина управленците от ДеБъ-ППППффф периодично вадят подготвени кадри- единия изгонен селски милиционер, другия- изгонен продавач на чорапи и плетени обувки.
  • 6
    3
    Как “отнякъде”?
    Уредил го е неговият коалиционен партньор и бивш зам. областен- “мениджър” (продавач-консултант) в “голяма международна компания”, който продаваше такива сака в МОЛ-а по 20 лева.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари