В Русе отбелязаха „Седмицата на пожарната безопасност”

0

В Русе беше отбелязан професионалния празник на служителите от Главна дирекция „ПБЗН” към МВР – 14 септември. По повод празника и „Седмицата на пожарната безопасност” на територията на Първа районна служба за пожарна безопасност и защита на населението пред Паметника на загиналите при изпълнение на служебния им дълг пожарникари бяха поднесени венци и цветя. Сред официалните гости на събитието бяха зам. областният управител Явор Янчев и кметът на Община Русе Пламен Стоилов.  

Г-н Явор Янчев произнесе слово, в което поздрави всички пожарникари и изрази дълбокото си уважение и респект към техния професионализъм и постоянната им готовност за защита при пожари и бедствени ситуации. „В последните години всички ние сме свидетели на природни бедствия, които особено тежко засягат гражданите на нашата страна. Много поколения наред са допринесли за издигане авторитета на професията на огнеборците. Високо ценим вашата всеотдайност, рискът, който ежедневно поемате в борбата с огнените стихии и кризисни ситуации за спасяване здравето и живота на хората…

Пожелавам на вас и вашите семейства много здраве и успехи, много упоритост и воля да преодолявате трудностите на нелеката ви професия.”
След церемонията директорът на РДПБЗН – Русе комисар Димитър Павлов заедно със заместник областният управител посетиха Музея на пожарното дело.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари