В Разград арестуваха "муле" от русенско село

1
Мъжът бил хванат с две найлонови чанти пълни с пари / Снимката е илюстративна/
Мъжът бил хванат с две найлонови чанти пълни с пари / Снимката е илюстративна/

26-годишен мъж от русенското село Полско Косово е задържан в Разград за участие в схема за телефонни измами.

Мъжът, който изпълнявал ролята на „муле“, бил хванат с две найлонови чанти, съдържащи пари в различни валути и златни накити. По информация от полицията сумата надхвърляла 17 000 лв.

Младият мъж бил изпратен в Разград по поръчение на негов „шеф“, за да събере хвърлени от балкони пари и вещи от осъществени телефонни измами на територията на града.

Задържаният твърдял, че не познава самия „шеф“, с него комуникирали само по телефон. В 14:30 часа вчера бил изпратен на адрес по ул.“Бели Лом“, откъдето взел една найлонова чанта, хвърлена от балкона от 65-годишна жена. Тя събрала събрала сумата от 12 000 лева и златни накити, общо на стойност около 15 000 лева за да „помогне на полицията в залавянето на телефонни измами“.

След това бил изпратен на адрес по бул.“Княз Борис“, за да събере друга такава хвърлена торба. По направена уговорка с мним служител, 71-годишната разградчанка изхвърлила найлонова чанта през балкона си, в която събрала сумата от 1600 лева и златни накити, общо на стойност около 2500 лева. До установяването й от полицейските служители, потърпевшата все още е била в заблуждение, че е помогнала на полицейските служби.

Няма данни задържаният да е криминално проявено. Случаят е докладван на дежурен прокурор в Районна прокуратура – Разград. Работата по разследването на престъпленията продължава, допълват от ОД на МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари