Валежите спират в петък

0
С до умерен, на места в Западния Предбалкан и временно силен югозападен вятър, ще нахлуе топъл въздух
С до умерен, на места в Западния Предбалкан и временно силен югозападен вятър, ще нахлуе топъл въздух

С до умерен на места в Западния Предбалкан и временно силен югозападен вятър ще нахлуе топъл въздух

През нощта облачността ще продължи да намалява, в повечето райони до ясно време. Вятърът ще стихне. След полунощ и сутринта на места ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между 3° и 8°, по-високи в югоизточните райони където облачността ще се задържи значителна, в София около 4°. Това съобщава дежурният синоптик от НИМХ. 

В петък облачността ще е променлива, след обяд и вечерта на места главно в Западна България ще превали дъжд. С до умерен, на места в Западния Предбалкан и временно силен югозападен вятър ще нахлуе топъл въздух. Максималните температури ще са между 15° и 20°, по-ниски около поречието на Дунав, където ще духа слаб източен вятър. В София максимална около 15°. 

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На места главно в следобедните часове ще превали дъжд, по най-високите части на Рила – сняг. Ще духа умерен до силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 6°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна по южното крайбрежие и на места там ще има превалявания от дъжд. Сутринта в отделни райони видимостта ще е намалена. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 14 - 18°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари