В новия филиал за Спешна помощ в Бяла изби влага и мухъл

0
Едва 10% от спешните центрове у нас са ремонтирани
Едва 10% от спешните центрове у нас са ремонтирани Снимка: Кадър bTV

Едва 10% от спешните центрове у нас са ремонтирани

Модернизацията на неотложната помощ у нас е в застой. Ремонтът и оборудването на спешните центрове с европейски средства започна през 2014 г., но има риск държавата да загуби над 163 милиона лева, алармира bTV.

Според здравното министерство от планирани 400 нови линейки са доставени 358.

Провежда се и обществена поръчка за доставка на 42 линейки с повишена проходимост.

Успоредно с доставките на линейките и оборудването се извършват строителни дейности в 235 обекта от системата на спешната медицинска помощ. В 84 от тях - ново строителство.

От планираните над 200 ремонта обаче са завършени едва 20.

Преди половин година Светлана Михайлова води майка си в тежко състояние в спешно отделение във Варна. Чакат пет часа за прием.

Във Варненско имат 22 нови линейки. Предвидени са и нови сгради на места. Тази във Вълчи дол, например, е започната в края на миналата година, но от тогава напредък няма.

В Стара Загора нова сграда има, но чакат ново оборудване. От деветте филиала в областта са ремонтирани само в Стара Загора и в Чирпан.

Новият филиал за Спешна помощ в БялаРусенско, е завършен, но на места е избила влага и мухъл.

Цените на материалите са скочили с около 40%, показва анализът. Затова са близо 100 спешни центъра обществените поръчки ще бъдат обявени наново.

Здравното и финансовото министерства са обсъдили дофинансиране на обновяването. Крайният срок на проекта е декември догодина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Да живее българското
    Докато гр. Бяла е под сянката на ГЕРБ така ще бъде.
  • 4
    1
    селянин
    Българска простотия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари