В Лондон поставиха табели на български език с предупреждения към родни джебчии

3
Пластмасовите табели в Лондон предупреждават на български език джебчиите, че полицията ги наблюдава
Пластмасовите табели в Лондон предупреждават на български език джебчиите, че полицията ги наблюдава Снимка: Bulgariansinlondon.com

Пластмасовите табели в Лондон предупреждават на български език джебчиите, че полицията ги наблюдава

Улични пластмасови табели в Лондон предупреждават на български език джебчиите, че полицията ги наблюдава, пише сайтът Bulgariansinlondon.com. Снимка на подобна табела стана популярна във Фейсбук през есента на 2022 година. Реакциите бяха различни: някои се възмущаваха, че българите са дискриминирани, други, че се петни името на България.

Българинът Бойко Боев отбелязва обаче, че не е виждал подобна табела. Освен това, името на организацията Safer Bromley (в превод "По-безопасен Бромли"), която се вижда на снимката, показва, че табелата трябва да е била в квартал Бромли, в който Боев живее. Затова той решава да научи повече за табелите.

Инспектор Гари Алън от бромлийската полиция му обяснява, че табелите срещу джебчиите са част от превенцията срещу престъпността.

В Бромли превенцията включва патрулиране на цивилни и униформени полицаи на определени места, както и съвети за сигурността на жителите на квартала. По отношение на превенцията, приоритет на бромлийската полиция са просията и джебчийството.

Инспектор Алън информира, че от 19-и век просията е в списъка на престъпленията във Великобритания. Законът цели да се ограничи досаждането на гражданите. Полицията обаче не е в състояние да задържи всички просяци. Затова действа само ако има сигнал.

Джебчийството в Бромли пък се увеличава и данните сочат, че това се дължи на гастролиращи джебчии, много от които са румънци и българи.

Подобно на просяците, джебчиите не са непрестанно на търговската улица на Бромли. Те обикалят из Лондон и в един ден от седмицата могат да се появят в Бромли.

Обикновено са в групи от няколко жени. Знаят как да отвличат вниманието и избират за жертви възрастни жени. Възрастните са предпочитани, защото са по-бавни и носят пари в брой.

Инспектор Алън обяснява, че няколко табели на български, английски и "други езици" са били поставени на търговската улица с цел да предупредят джебчиите, че полицията в Бромли ги следи.

"Табелите бяха махнати след няколко дни. Разбирам негативната реакцията на българите. Повече табели на български език срещу джебчии няма да има", казва инспекторът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари