В Италия ще следят с електронна гривна дали се спазва социална дистанция

0
С нея също така ще се откриват и контактите на заразен с коронавируса човек
С нея също така ще се откриват и контактите на заразен с коронавируса човек Снимка: DR

Италианска стартъп компания разработи електронна гривна, която ще играе роля на оръжие в процеса на излизането от изолацията, въведена заради коронавируса, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Чрез гривната ще се контролира дали се спазва разстоянието между хората, а също ще се откриват и контактите на заразен с коронавируса човек.

Това устройство ще се окаже с приближаване на лятото много ценно средство за курортите и по-специално за туристическата индустрия, пострадали тежко от кризата, породена от пандемията. Компании също гледат с интерес на електронната гривна, която ще позволи на служителите да работят в безопасност в условията на пандемията.

Устройството се нарича "Labby Light" и е разработено от фирмата Мета Уелнес (MetaWellness), която е базирана в град Бари в южната италианска област Пулия. Става дума за гривна, но устройството може да бъде произведено и под формата на флашка, която да се поставя в чантата или на чип, който да се инсталира в предпазната маска.

Продава се за 25 евро без данъците и вибрира, когато дистанцията за безопасност между хората не се спазва. Устройството регистрира и всички контакти между хората, което позволява ако един от тях се окаже заразен, то да се изолират бързо евентуални огнища на зараза.

Шефът на фирмата Антонело Баракане, казва, че вече са получили поръчки от курортни комплекси, от хотели, от училища и от компании.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари