В Исландия се готвят за изригването на вулкан

1
Тече евакуация
Тече евакуация Видео: NOVA

Тече евакуация

Исландските власти се подготвят за изригване на вулкан в югозападната част на острова през следващите дни. За непосредствената опасност говорят засилената сеизмична активност и данните за бързо разпространение на магма под земята.

Властите наредиха на над три хиляди души, живеещи в югозападния град Гриндавик, да го напуснат като предпазна мярка, предава NOVA. Според исландската метеорологична служба изригването може да започне във всеки един момент през следващите дни.

Исландия е един от най-активните от геоложка гледна точка региони в света с около 30 активни вулканични обекта. През пролетта на 2010 г. исландски вулкан започна да бълва облаци дим и блокира за дълга въздушния транспорт в Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари