В Индия ще прегръщат крави на Свети Валентин

0
Идеята е на правителството, което води борба срещу западния празник и иска утвърждаване на индуистката идентичност
Идеята е на правителството, което води борба срещу западния празник и иска утвърждаване на индуистката идентичност Снимка: Twitter / daksinvrindavan

Идеята е на правителството, което води борба срещу западния празник и иска утвърждаване на индуистката идентичност

Индийското правителство поиска гражданите да отпразнуват Деня на свети Валентин с прегръщане на крави. Целта на искането е популяризиране на индуистките традиции, предаде БТА.

Бордът за благосъстояние на животните към Министерството на животновъдството, млечната промишленост и рибното стопанство обяви в сряда, че прегръщането на крави носи емоционално богатство и изключително голямо лично и колективно щастие.

Вярващите индуисти почитат кравата като свещено животно. Според тях западните празници са срещу традиционните индийски ценности.

През последните години консервативните индуисти обикалят магазините в индийските градове, горят картички и подаръци и се държат предизвикателно към двойките в ресторантите и парковете. Според крайните индуисти Денят на свети Валентин популяризира свободните сексуални контакти. Консервативните политици определят борбата срещу празника като утвърждаване на индуистката идентичност.

Младите и образовани индийци празнуват Деня на свети Валентин с партита и размяна на подаръци.

Политическият анализатор Ниланджан Мукхопадай определи искането за прегръщане на крави като "абсолютна лудост".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Steve
    Стига писахте за тези черни боклуци!Циганията на света,Мрьсно и мизерни!
  • 2
    1
    робин худ
    Тия мързеливи изроди се плодят повече и от зайците сган мръсна мързелива ,точно заради тях беше създадената и пандемията ковида де и за съжаление ни натрисат бубулечките който трябва да ядем пак заради тия плодовити изроди безконтролни
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари