В Германия мъж уби съпругата си и трите им деца и се самоуби заради фалшив сертификат за ваксинация

42
В прощална бележка, мъжът е написал, че е фалшифицирал сертификат за ваксинация за жена си
В прощална бележка, мъжът е написал, че е фалшифицирал сертификат за ваксинация за жена си Снимка: Getty Images

В прощална бележка, мъжът е написал, че е фалшифицирал сертификат за ваксинация за жена си

Мъж, който е убил съпругата си и трите им малки деца, преди да се самоубие, е фалшифицирал сертификат за ваксинация и се е страхувал, че децата му ще му бъдат отнети, когато фалшификацията бъде разкрита. Това обявиха от германската прокуратура, информира "Ройтерс", цитиран от News.bg.

Полицията е открила двама възрастни, и двамата на 40 години, и три деца на четири, осем и десет години мъртви от огнестрелни рани в семеен дом в Кьонигс Вустерхаузен южно от Берлин в събота.

В прощална бележка, намерена от полицията, мъжът е написал, че е фалшифицирал сертификат за ваксинация за жена си. Нейният работодател е разбрал, което накарало двойката да се страхува, че ще бъдат арестувани и ще загубят децата си, уточниха от прокуратурата.

Полицията е извикана в къщата, след като е била предупредена от оцевидци, които са видели безжизнени тела в къщата.

Зловещият случай се случи, докато Германия затяга ограниченията, за да се опита да спре четвъртата вълна на пандемията от коронавируса. От миналия месец служителите трябваше да покажат, че са ваксинирани, възстановени или отрицателни тестове за COVID-19.

Германските власти се съгласиха миналата седмица да забранят на неваксинираните достъп до всички предприятия, освен най-важните, като хранителни магазини, аптеки и пекарни, а също така планират да направят ваксинацията задължителна за някои работни места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари