В благоевградските БМВ-та е трябвало да се возят депутати

0

11-те чисто нови BMW-та E34, открити в благоевградски склад, са били закупени от бившия шеф на фонд "Земеделие" Димитър Тадаръков за депутатите от 39-ото Народно събрание, а не за отдаване под наем, съобщава в. "Струма".

Сделката обаче се провалила, тъй като законотворците предпочели Mercedes-Benz.

Публикацията на "Струма" не дава смислено обяснение защо през 1994 г. Тадаръков е закупил автомобилите с цел да ги предложи на Парламента седем години по-късно (мандатът на 39-ото НС бе от 2001 до 2005 г.). Колите били съхранявани под контрола на бившия шеф на реанимацията в МБАЛ – Благоевград д-р Александър Германов в хале в приватизирания от Тадаръков Завод за механични конструкции (ЗМК).

През 1996 г. ЗМК е включен в правителствения списък на Жан Виденов за спешна ликвидация заради дълг от 1 млн. германски марки към "Булгарлизинг", чийто собственик също е Димитър Тадаръков. Щом придобил предприятието, той обявил тоталната му разпродажба, изнесъл машините за скрап и вкарал BMW-тата в опразненото хале.

Според "Струма" Александър Германов, комуто било възложено опазването на 11-те баварки, не давал и пиле да прехвръкне около склада, а достъпът на журналисти бил немислим. Анестезиологът обяснявал, че колите са лизингови, частна собственост, и за да допуснел някого в халето, трябвало съгласие от холдинга в София.

Д-р Германов твърдял, че в халето дори нямало какво да се снима, тъй като автомобилите били опаковани. Според него имало оферта за закупуването им от Дупница, но предложената сума била прекалено малка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари