В България държавата може да отнеме бизнес и да го даде на друг

0
Това каза Радосвет Радев - изпълнителен председател на Българската стопанска камара
Това каза Радосвет Радев - изпълнителен председател на Българската стопанска камара Снимка: Дневник

В България е възможно мощната, централизирана държава да отнеме бизнес, да фалира бизнес, да го даде на други му, да отгледа фаворити, да си измисли хора за дърпане на ушите.

Това каза Радосвет Радев пред БНТ - изпълнителен председател на Българската стопанска камара. По думите му "полезността на времето, в което живеем, е че тези процеси са публични и видими".

Радев посочи, че обратният сценарий, в които бизнесът влияе на политиката, също съществува в практиката: "Много нормално е в някой град, понеже наближават местни избори, икономически силните да излъчат свои кандидати за общински съветници, за кметове", каза Радев.

По думите му "в масовия случай предприемачите в страна не очакват и не искат подаръци от държавата, а единствено същите условия и ясни правила, които да не се променят постоянно. Именно това е задължението на политиците, а не е да правят проверки по плажовете и заведения по Черноморието, които споед него са "недопустима, грубиянска намеса" в българския бизнес.

Друг проблем за бизнеса според председателя на БСК е, че има много ненужни регулации за бизнеса, но когато държавата се опитва да ги намали, "забърква още по-голяма каша".

Попитан за обявеното завръщане на радио "Свободна Европа" в България Радев, който е собственик на радио "Дарик, каза, че това е знак, че в страната съществува медиен плурализъм. Според него обаче това е "медийна институция, създадена в друго време и с други политически цели". Той посочи, че когато радиото е било закрито "рейтингът мъ беше под 0" и че в момента няма тема, която да не се отразява от другите медии в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари