В Австралия измериха температура от 50,7 градуса

0
Австралия може да достигне нов температурен рекорд
Австралия може да достигне нов температурен рекорд

Температурата в Австралия се изравни с най-високата, отчитана някога на територията на страната – 50,7 градуса по Целзий, и е възможно да достигне нов рекорд

В град Онслоу в западната част на страната температурата съвпадна с рекорда от 1962 г., поставен в Южна Австралия, предаде „Би Би Си“, цитирана от МениджърНюз

Населеното място и околностите може да счупят досегашното „постижение“, тъй като се очаква високите стойности да се задържат. Това се случва, след като Западна Австралия съобщи за големи пожари миналия месец. Един от тях близо до река Маргарет обгори над 6000 хка земя и доведе до евакуации.

Бюрото по метеорология потвърди днес, че Онслоу е изравнил рекорда в 14:26 ч. местно време. Според местни медии средната температура в града по това време на годината е 36,5 градуса по Целзий.

И други два града – Марди и Рубърн, съобщиха, че живакът е скочил над 50 градуса в четвъртък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари