В 18:30 часа е насрочено изслушването на Кирил Петков

0
Закритото заседание е по предложение на лидера на БСП Корнелия Нинова
Закритото заседание е по предложение на лидера на БСП Корнелия Нинова Снимка: БГНЕС

Закритото заседание е по предложение на лидера на БСП Корнелия Нинова

Депутатите насрочиха извънредно заседание на парламента от 18:30 часа, за да бъдат изслушани премиерът в оставка Кирил Петков и шефът на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев заради експулсирането на руските дипломати.

Закритото извънредно заседание е по предложение на лидера на БСП Корнелия Нинова, която обяви, че спира разговорите с „Продължаваме промяната“ за съставяне на ново правителство именно заради изгонените руски дипломати.

От 216 гласували народни представители всички единодушно бяха „за“ предложението.

Депутатът от БСП Филип Попов поиска извънредното заседание да започне веднага, въпреки че в момента депутатите обсъждат Закона за държавния бюджет на второ четене. Лидерът на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова предложи депутатите до 18 часа да разискват бюджета, а след това да започне извънредното заседание. Впоследствие искането на Попов се уеднакви с това на Атанасова.

Въпреки настояването на Попов и Атанасова зам.-председателят на НС Мирослав Иванов продължи с гласуването по отделните параграфи на Закона за държавния бюджет.

Това, че Вие нарушавате Конституцията в момента, не ни изненадва изобщо. Предупредих Ви, че подхождате абсолютно неправилно към предложението на БСП. Считам, че ако не свикате заседанието от 18, рискувате много да има безредици в залата, безкрайни процедури, както и Законът за държавния бюджет да се провали на второ четене“, призова Атанасова.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви, че явно цялата зала иска това изслушване и че решението на Петков да експулсира такъв голям брой руски дипломати е безпрецедентно в историята на българската дипломация.

„Спомнете си, че досегашният председател Никола Минчев си отиде, защото прикриваше министър-председателя“, обърна се към Мирослав Иванов той.

Народните представители все пак продължиха да обсъждат бюджета, но повечето депутати от групите на ГЕРБ, ДПС, БСП и „Има такъв народ“ напуснаха залата.

В крайна сметка зам.-председателят на НС Мирослав Иванов насрочи извънредното изслушване от 18:30. Депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев предложи в изслушването да бъдат включени и председателят на военното разузнаване, както и шефът на ДАР. Предложението му се прие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари